Avionom ili autobusom do poznatih evropskih destinacija

Ukoliko ste se odlučili da svoj odmor ili školovanje provedete u inostranstvu, konkretno u nekoj od evropskih metropola, treba da obratite pažnju na dve ključne stavke, a to su: smeštaj u kom ćete boraviti i način prevoza na koji ćete do njega stići.  

Pre zakazivanja leta, ili rezervacije karte za autobus, informišite se o mestu u koje ste se uputili. Kupite strani rečnik jezika zemlje u koju idete, obezbedite sebi mapu grada, istražite na internetu koja su to autentična mesta koja bi trebalo da posetite, i naravno, pripremite se za isprobavanje specijaliteta nacionalne kuhinje zemlje u koju putujete. Učenici i studenti se sve češće opredeljuju za opciju usavršavanja i  pohađanja škola jezika u inostranstvu. Od vas se svakako očekuje bazično znanje stranog jezika zemlje u kojoj se nalazite, bilo da ste zemlju posetili kao turista ili student. Takođe, informišite se o verskim i kulturološkim vrednostima posećene zemlje.

Druga stavka je kako do željene destinacije. Ukoliko ste se odlučili za sopstveni prevoz, imajte na umu dodatne troškove putarina ili zelenog kartona. Takođe, osiguranje vozila je obavezno.

Ako ste rešili da putujete autobusom, ova opcija je po pravilu, cenovno povoljnija od putovanja avionom. Autobus je osrednje udobnosti, pa tako vreme provedeno u njemu može se odužiti do beskonačnosti. Dobra karakteristika ove vrste putovanja je to što autobus može ići i do obližnjih mesta većih gradova, gde se obično nalaze letnji kampusi.

Najudobnija opcija je putovati avionom. Zakažite let na vreme kako biste izbegli dodatni porast cene karte do željene destinacije. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste prtljag koji nosite sa sobom, odnosno njegova težina. Svaki kilogram preko dvadesetog, za vas predstavlja dodatni trošak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *