Banovo brdo – idealno mesto za život u Beogradu

Ako ste stanovnik našeg glavnog grada, ili ukoliko imate nameru da u skorije vreme to postanete, morate znati koji deo Beograda bi bio idealan za život. Grad koji godinama naseljava veliki broj ljudi, odavno je prešao cifru od 2 000 000 miliona stanovnika, što ga svrstava u red evropskih metropola, a za život i rad, Beograd pruža neslućene mogućnosti.
banovo brdo
U Beogradu ima ljudi koji zbog velikih poslovnih obaveza, stresnog načina života, sve više naseljavaju delove grada koji su mirniji, koji će im pružiti koliko – toliko prostora za odmor od napornih radnih dana i omogućiti im mirniji život. Jedno od takvih naselja je Banovo brdo.

Ime dobilo po dubrovačkom političaru i diplomati Matiji Banu, koji je krajem 19 veka živeo u njemu, oduvek je važilo za jednu od najatraktivnijih i najmirnijih lokacija u gradu. Oivičeno Čukaričkom Padinom, Adom Ciganlijom, Košutnjakom i Topčiderom, već decenijama predstavlja oazu mira za sve svoje stanovnike.

Prateći sve trendove modernizacije, danas Banovo brdo predstavlja mali grad u kome živi gotovo 200 000 stanovnika. Ako ste sportista, na dohvat ruke vam je Košutnjak sa svim svojim sportskim sadržajima, Ada Ciganlija je takođe blizu.

Što se tiče škola, ovde trenutno postoji veliki broj obrazovih intitucija, kao što su osnovna škola Banovo brdo, srednja škola „Ruđer Bošković“, predškolske ustanove, tako da je ovaj kraj idealan za najmlađe, jer im se pruža prilika da steknu svo potrebno obrazovanje.

Iako možda nekome ne izgleda tako, zbog svog geografskog položaja, Banovo brdo je odlično povezano sa ostalim delovima grada, tako da ukoliko želite da vreme provedete na Kalemegdanu ili na Ušću, nećete morati da putujete mnogo dugo.

Foto: www.pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *