Najpoželjnije lokacije u Beogradu za život

Beograd predstavlja jedan od najatraktivnijih gradova Evrope, što zbog svog istorijskog nasleđa, što zbog modernog karaktera globalizacije. Broj stanovnika se iz dana u dan povećava, ali i sama površina Beograda. Inostrani turisti koji dolaze u srpski glavni grad uživaju u njegovom duhu prošlosti i kulturi, dok se stanovnici grada dive njegovim parkovima, rekama i opuštenoj gradskoj atmosferi.
Predstavljamo vam najatraktivnije lokacije za miran život u Beogradu, sakriven od buke tramvaja i muzike koja dopire sa splavova.

Najpoželjnije lokacije u Beogradu za život

Opština Čukarica ima oko 200 000 stanovnika i graniči se sa opštinama Novi Beograd, Savski venac, Rakovica, Voždovac, Barajevo, Obrenovac i Surčin. Nalazi se 3,5 km uzvodno od ušća Save u Dunav i predstavlja kontast užurbanog života Beograda i prirode. Prednost življenja u ovoj opštini je blizina izletišta Košutnjak, kao i izletišta i lovišta Lipovačka šuma i Rakina bara, kao  jedinog prirodnog jezera na teritoriji Beograda. Ova opština je idealna za zasnivanje porodičnog života, zato što obiluje zavidnim brojem sportskih centara i travnatih površina. Ukoliko ste u potazi za kvalitetnim obrazovnim ustanovama za vase dete, svakako da u ovom mirnom delu grada možete pronaći veliki broj akreditovanih ustanova, poput državnih i privatnih osnovnih škola, državnih i privatnih vrtića, obrazovnih centara.

Novi Beograd je moderan deo grada i nalazi se između dveju reka, Save i Dunava. Za one koji vole duge romantične šetnje ili se bave biciklizmom, ova opština poseduje najviše šetačkih I biciklističkih staza. Urbanistička struktura Novog Beograda je sačinjena od blokova sa velikim brojem solitera. Takođe, u ovoj opštini, nalazi se veliki broj osnovnih i srednjih škola. Saobraćajna infrastruktura je odlično organizovana i ovu opštinu karakteriše besplatan parking.

Vračar odiše duhom starog Beograda i na ovoj opštini nalazi se jedan od najvećih pravoslavnih hramova na Balkanu – Hram Svetog Save. Ispresecan uskim jednosmernim ulicama, koje su ukrašene krošnjama platana, Vračar predstavlja malu oazu mirnog života u samom centru Beograda. Pogodnost življenja u ovom naselju je blizina najposećenijih pijaca sa najvećim asortimanom – Kalenić pijaca i Cvetni trg. Njegova glavna prednost je blizina žiži beogradskih dešavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *