Novi Beograd – grad u gradu

Beograd je uvek predstavljao idealno mesto za život u Srbiji. Grad koji ima više od dva miliona stanovnika, mnogi ljudi iz unutrašnjosti posmatraju kao idelano mesto za početak novog života, kao mesto koje otvara velike poslovne mogućnosti. Jedna od najbitnijih stvari prilikom preseljenja u Beograd jeste pronaći idelno mesto stanovanja.

Uvek aktuelno i uvek popularno mesto za život u Beogradu je njegova najveća opština Novi Beograd, opština koja ima više stanovnika od svakog drugog grada u Srbiji, poslednjih godina predstavlja veoma lepo mesto za život.
novi beograd

Zahvaljujući svom geografskom položaju, Novi Beograd je odlično povezan sa ostalim delovima grada, kroz njega prolazi i Međunarodni auto – put E75, a od aerodorma Nikola Tesla je udaljen svega 20 minuta vožnje. Takav potencijal je godinama pretočen u jednu od najmodernijih opština u Beogradu, a broj stanovnika se konstantno iz godine u godinu povećava.

Za one koji sa porodicom postanu žitelji Novog Beograda, postoji veliki broj stvari koje će im olakšati i upotpuniti život u ovom delu grada. Veliki broj šoping centara, zdravstvenih ustanova, gotovo sve institucije namenjene najmlađima, kao što su jaslice Novi Beograd, vrtići, škole. Blizina Ade Ciganlije, beogradskog mora, je takođe jedna od prednosti koju poseduje ovaj deo grada.

Ovde se nalazi i Arena, koja već godinama predstavlja poprište svih značajnih sportskih događaja, kao i mesto gde su održavani neki od najspektakularnijih koncerata.

Ako se odlučite da vam za vreme studiranja u Beogradu ovde bude prebivalište, treba da znate da je Novi Beograd odlično povezan sa ostalim delovima grada, zahvaljujući linijama gradskog prevoza koje e saobraćaju tokom čitavog dana. Naravno, sa leve strane Save je veliki broj ekskluzivnih lokala na vodi, gde možete da potraže relaksaciju od napornih ispita i predavanja.

Foto: www.pinterest.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *