Subvencionisani upis je pomoć za prilikom odabira vrtića

Roditelji koji zbog svojih poslovnih obaveza nemaju dovoljno vremena da se na pravi način posvete svojim mališanima, a nemaju ili ne žele da brigu o njima preuzmu baki i deke, kao jedini logičan izbor imaju da svoje dete upišu u vrtić.
uz subvencije
Međutim kao i mnoge stvari kod nas, upis u vrtić može da bude prilično složen, odnosno mogu da nastanu različite peripetije na koje roditelji ne mogu da utiču.

Jedna od najvećih peripetija je može li se naći slobodno mesto u nekom od državnih vrtića, jer smo svedoci da je poslednjih godina to postalo gotovo identično teško upisu na željeni fakultet. Broj mesta je u svim vrtićima ograničen i roditelji se svak godine susreću sa istim problemom – u željenom vrtiću nema dovoljan broj mesta za njihive mališane.

Roditelji često svoju decu upisuju u vrtiće koji se nalaze u neposrednoj blizini mesta gde stanuju ili u vrtiće koji se nalaze na njihovom putu do posla. Ipak često se dešava da nema dovoljno mesta u željenim vrtićima, pa roditelji dolaze u veoma nezgodnu sitaciju. To se naročito dešava u velikim gradovima poput Beograda.

Taj problem se može rešiti na drugi način, naročito u Beogradu, Novom Sadu i drugim većim gradovima.

Kada su u pitanju privatni vrtići Beograd ima veliki broj ovih ustanova u gotovo svakom većem delu grada, a zahvaljujući subvencijama koje obezbeđuje Grad, svoje dete možete upisati u željeni privatni vrtić bez mnogo problema.

Iako mnogi smatraju da su privatni vrtići preskupi za naše uslove, upravo subvencije omogućavaju roditeljima da troškove bukvalno podele sa Gradom. Roditelj je dužan da plaća obaveznu cenu državnog vrtića, dok Beograd snosi ostatak troškova.

Foto: www.pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *